PGD PIJAVA GORICA - gasilska mladina

dnevnik GASILSKE MLADINE

sobota, november 26

PIJAVČANKE NEPRIČAKOVANO POSTALE DRŽAVNE PRVAKINJE

26.11.2005 smo se ob 5.20 zjutraj v snežnem metežu dobili pred gasilnim domom. Boštjan Padar nas je s kombijem odpeljal na Dolgi most, kjer nas je čakal avtobus, saj smo se v Turnišče skupaj odpravile 4 ekipe Ljubljanske regije I- Pijava Gorica, Orle, Šinkov Turn in Podpeč.
Ko sem prišla na avtobus sem bila zelo šokirana, saj je bil tam tudi mentor, ki sem ga opazila že na regijskem kvizu. Po začetnih presenečanjih smo se ob šestih odpravili proti “kraju zločina”. Tekmovanje se je začelo ob deveti uri. Zaradi velike količine snega je bilo za nas nemogoče priti pravočasno v Turnišče. Na prizorišče tekmovanja smo prišli skoraj dve uri prepozno, toda organizatorji so pokazali veliko razumevanja in normalno smo odtekmovali. Tekmovanje je potekalo zelo hitro in brez zapletov. Po končanem reševanju testov so se tekmovalke in mentor odpravili na kosilo, navijači pa smo se po svoje zabavali. Katja in Maja sta se kepali, z Lariso pa sva se zamotili z ocenjevanjem moške populacije navijačev. Sledilo je seštevanje točk in razglasitev. Pijavčanke so tako kot na občinskem in regijskem tekmovanju zmagale in s tem osvojile naslov državnih prvakinj v gasilskem kvizu.Državne prvakinje so postale Tjaša Flis, Špela Trope in Ksenija Vidmar z mentorjem Urošem Cibrom. Po razglasitvi smo šli v Moravske toplice oz. na daljše kosilo, kar smo pač hoteli.
Ob šestih smo se odpravili proti Ljubljani. Med potjo sta nas zabavala risana junaka Tom&Jerry. Na poti domov smo najprej odložili Šinkov Turn, na Dolgem mostu so se poslovili Podpečani, na Rudniku so izstopili Orelčani, nas pa je avtobus odložil pred gostilno Čot, kjer so nas že pričakali zvesti navijači, ki niso mogli z nami. V Čotu smo nazdravili (otroci seveda z brezalkoholnimi pijačami) in se slikali z medaljami, pokalom in priznanji. Še vedno v šoku od nepričakovanega uspeha smo se v poznih urah počasi odpravili domov, kjer smo sladko zaspali in sanjali o Turnišču…


Mentorica Janja Trope